Unpad dan Université de La Rochelle Lakukan Digitalisasi dan Indeksasi Naskah Sunda Kuno

[Unpad.ac.id, 18/05/2016]  Universitas Padjadjaran melalui Program Studi Sastra Sunda Fakultas Ilmu Budaya (FIB) dan Program Studi Teknik Informatika Fakultas Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam (FMIPA) melakukan kerja sama dengan Université de La Rochelle, Perancis, untuk melakukan digitalisasi dan indeksasi naskah Sunda kuno. Penelitian ini dilakukan sebagai upaya pelestarian budaya Sunda.                   ...
More

Prof. Mikihiro Moriyama, “Aya Arus Balik anu Mageuhan Basa Daérah dina Alam Kasajagatan”

[Unpad.ac.id, 7/03/2016] Basa Sunda anu nepi ka ayeuna masih kénéh jadi kabeungharan basa daérah di Indonésia anu teu leupas tina perjoangan para karuhunna. Sajarah geus nyatet, ti abad ka-19 kénéh geus aya tarékah pikeun ngahudangkeun deui Basa Sunda jadi sajajar jeung Basa Malayu katut Basa Jawa. “Pikeun urang Sunda, basa téh jadi cicirén bangsana,” ceuk Prof. Dr. Mikihiro Moriyama, Guru Besar Department of Asian Studies Nanzan University, Jepang, dina kuliah umum Kebudayaan Sunda di Au...
More