Prof. Mikihiro Moriyama, “Aya Arus Balik anu Mageuhan Basa Daérah dina Alam Kasajagatan”

[Unpad.ac.id, 7/03/2016] Basa Sunda anu nepi ka ayeuna masih kénéh jadi kabeungharan basa daérah di Indonésia anu teu leupas tina perjoangan para karuhunna. Sajarah geus nyatet, ti abad ka-19 kénéh geus aya tarékah pikeun ngahudangkeun deui Basa Sunda jadi sajajar jeung Basa Malayu katut Basa Jawa. “Pikeun urang Sunda, basa téh jadi cicirén bangsana,” ceuk Prof. Dr. Mikihiro Moriyama, Guru Besar Department of Asian Studies Nanzan University, Jepang, dina kuliah umum Kebudayaan Sunda di Au...
More

Pamass Unpad Gelar Miéling Poé Basa Indung Sadunya

BANDUNG, - Meski tidak ditetapkan sebagai hari libur nasional, masyarakat khususnya generasi muda harus sadar bahwa bahasa merupakan ciri suatu bangsa. Di kawasan Car Free Day Jalan Dago, massa yang mengatasnamakan Pamass Unpad tidak ketinggalan memperingati hari di mana seluruh dunia ikut serta dalam Hari Bahasa Ibu Sedunia. Ketua Pamass Herdianto menjelaskan bahwa aksi kali ini diselenggarakan atas dasar keprihatinannya terhadap masyarakat yang memiliki anggapan menggunakan bahasa daerah...
More